Kik fordulhatnak hozzánk?

Rendelőinkben a fül-orr-gégészeti betegségek teljes spektrumával foglalkozunk, felnőtt és gyermek betegeket egyaránt fogadunk. Sok páciens újonnan tapasztalt tüneteivel jelentkezik, melyeket alább részletezünk. Mások már diagnosztizált betegségükkel fordulnak hozzánk másodvéleményt kérve, illetve gyógyulási alternatívát keresve.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a betegségek időben történő felismerése lényegesen nagyobb esélyt ad a teljes gyógyulásra.

Szakorvosi magánrendelésünk nem TB finanszírozott, így a vizsgálatok díjkötelesek. Árainkról itt tájékozódhat.

Kinek javasolt a rendszeres szűrővizsgálat?

Magyarországon minden harmadik felnőtt dohányzik. Ezzel nemcsak a tüdőrák halálozásban értünk el dobogós helyezést Európában, hanem a szájüregi-, garat-, gégerákos betegségeket tekintve is előkelő helyen állunk. Az évenkénti tüdőszűrő vizsgálattal egyenlő fontosságú volna minden dohányosnak, hogy rendszeres fül-orr-gégészeti rákszűrésen is részt vegyen.

A szájüregi-, garat-, gégerák szűrése a nyálkahártyák szabad szemmel történő alapos átvizsgálását jelenti. Nyelvlapoc segítségével a szájüreget, tükörrel periszkópszerűen a garat, gége területét tudjuk átfésülni. A rákszűrés részét képezi a nyak régióinak áttapintása.

Nem gyógyuló szájüregi elváltozás, nyeléskor jelentkező, fülbe sugárzó fájdalom, 3 hétnél tartósabb rekedtség, ismétlődő orrvérzés vagy véres köpet esetén feltétlenül forduljon fül-orr-gégészhez!