Végső búcsú Dr.  Élő János professzor úrtól

Dr.  Élő János Professzor

Dr.  Élő János Professzor Úr neve fogalom a magyar fül-orr-gégészet történelmében. Mindenki ismerte, mindenki szerette, soha nem volt ellensége. Szakmai karrierjét majd sokan értékelik, de mi, akik éveken át közvetlen munkatársai voltunk, inkább emberi tulajdonságai miatt tiszteljük és becsüljük, és fájdalommal érezzük hiányát.

Mindenkit ellátott jó tanáccsal, ha bírált, azt is úgy tudta tenni, hogy inkább tanultunk belőle, nem éreztük megalázónak. Kollégákkal, asszisztensekkel, nővérekkel ugyanolyan szeretettel és tisztelettel beszélt, soha hangos szava nem volt.

Évtizedekig tartó gyógyító munkája során olyan empátiával kezelte betegeit, hogy hosszú idő után is visszajártak hozzá, ha csak egy beszélgetés, egy tanács erejéig.

Mi, akik fiatalon kezdtünk mellette dolgozni, nemcsak a szakmai tapasztalatait kaptuk meg, hanem a bátorságot ahhoz, hogy új megoldásokat, új műtéti technikákat vezessünk be. Nagy figyelmet fordított a fiatalok oktatására, és fontosnak tartotta a tudományos munkát is. Neki köszönhetjük, hogy közülünk többen osztályvezetők lettünk, tudományos fokozatot nyertünk. Nyomába lépni egy osztály vezetésében számomra nagy megtiszteltetés volt. Szeretetre méltó személyisége, nagy szakmai tudása miatt hiányát mindig érezni fogjuk.

Dr. Kótai Zsuzsanna

 

Megemlékezés dr. Rovó Zsuzsáról

Szomorúan tudatjuk azokkal, akik ismerték, hogy dr. Rovó Zsuzsanna fül-orr-gégész, audiológus szakorvos kolléganőnk 2013. év júniusában elhunyt. Főállása mellett tevékenykedett a Ju-Med Egészségcentrumban. Mély empátiája, törékeny alkata ellenére óriási munkabírása követendő például szolgál számunkra. Kedves mosolya, nyugodt határozottsága és eredményes gyógyító munkája miatt sok beteg ragaszkodott hozzá, családostul is hozzá fordultak bizalommal.

Emlékét, szellemiségét szeretettel őrizzük.