Mindannyiszor öröm számomra, ha a Proetz-kezelés felől érdeklődnek tőlem, főként, ha orvoskollégák teszik ezt. Sokan megtalálják és tanulmányozzák e honlapot, amit megtiszteltetésnek veszek. A módszer ismertetésekor hiteles, elismert forrásokra, objektív tényekre és többéves személyes tapasztalatra támaszkodtam. Ezért bízom benne, hogy az itt és a kapcsolódó oldalakon található információkat hasznosnak találják azok a fül-orr-gégész kollégák is, akik részleteiben, vagy esetleg egyáltalán nem ismerik e kezelést, illetve nincsenek ezirányú személyes élményeik.

Fogorvos

Tájékoztató fogorvosoknak és szájsebészeknek

Kedves Fogorvos/ Szájsebész Kollégánk!

Ezúton kívánunk tájékoztatni, hogy a Ju-Med Egészségcentrum XV. kerületi, Mézeskalács téri rendelőjében lehetőség nyílt fogászati allergia-epicutan teszt végzésére. A tesztelt anyagok listáját alább részletezzük. A teszt hátbőrre történő felhelyezése – telefonos időpont egyeztetést követően – a rendelőben történik, majd egy hét alatt két alkalommal végzünk értékelést, ”leolvasást”.

A krónikus, illetve az akut rhinosinusitisre vonatkozó szakmai irányelveket bárki elolvashatja a neten, a kollégák számára viszont kifejezetten ajánlott a tanulmányozásuk!

EPOS 2020 Európai szakmai szervezetek együttes szakmai állásfoglalása a rhinosinusitisek és orrpolipozitás diagnosztikáját, kezelését illetően (https://www.rhinologyjournal.com/Documents/Supplements/supplement_29.pdf)


A kórképek összetettségének megfelelően terjedelmes, de rendkivül hasznos útmutatás.

Az akut esetre egyelőre még a régi ajánlás van érvényben, de a krónikus rhinosinusitisre vonatkozó, (CRS) szakmai ajánlás: Eü. Közlöny 72(7):1151-1218, 2022. április 29. idén végre megjelent.

Rövid szakirodalmi áttekintés Dr. Juhász Zsuzsanna magyarázataival és megjegyzéseivel

Neves amerikai, angol, német, francia, lengyel, ausztrál és orosz klinikákon, kutatóintézetekben és kórházakban készültek azok a tudományos közlemények, amelyekből a legérdekesebb részeket igyekeztem kiragadni. Az elismert szerzők sok tekintetben - természetes módon - különbözően vélekednek, de egy dologban egyetértenek: a sóoldatos orröblítés egy igen hatékony és kockázatmentes kezelés.