Inhalálás, infralámpa vagy Bioptron

Tényleg hatékony?

Gyakori kérdés, hogy jót tesz-e a kamillagőzös inhalálás, az infralámpa, esetleg a Bioptron lámpa kezelés arc-, homloküreg-, általában melléküreggyulladás esetén.

Milyen fajtáit ismerjük?

Általánosságban igaz, hogy a száraz meleg – tehát az infralámpa – jobb, mint a nedves meleg, de ez lázas betegnél nem alkalmazható. A forró gőzös inhalálásnak megvan az a veszélye, hogy az orrüregi véráramlás fokozásával, a nyálkahártya duzzanat növelésével még inkább rontja a melléküregek orrüregen keresztüli szellőzését, ez pedig a kívánatos gyógyulási folyamat ellen hat.

Az infralámpa fényét az érintett melléküreg feletti arc területére kb. 20 cm-ről, mintegy tíz percig irányítsuk, napi legalább három alkalommal.

Számos betegnek egyedül a polarizált – Bioptron lámpa - fénykezelés jelent hatásos segítséget a melléküreg gyulladás kiegészítő terápiájában.

Hallgassunk saját jelzéseinkre!

Figyeljünk saját szervezetünk jelzéseire! Mivel nincs két teljesen egyforma beteg és betegség, nincs egységes recept a gyógyulásra. Saját szervezetünk viszont jelzi, hogy mi az az inger, amitől a fájdalom enyhülést nyer: a száraz meleg, vagy éppen a hideg borogatás esik jól éppen az adott helyzetben.


Szeretne megszabadulni kellemetlen tüneteitől? Jelentkezzen be hozzánk!