Szeretne gyógyszerek nélkül megszabadulni az allergiás tünetektől? Jelentkezzen be hozzánk Rhinolight kezelésre!

Mikor kell tüneti kezelést alkalmazni?

Amikor más nem működik

Amennyiben a panaszt okozó allergén elkerülése nem lehetséges, az immunterápia pedig akadályba ütközik, akkor tüneti kezelést alkalmazunk.

Az orrfolyásra, orrdugulásra, tüsszögésre, torok-, orr-, szemviszketésre helyileg ható gyógyszerek, szemcseppek, orrsprayk és belsőleges, antihistamin hatású cseppek, szirupok, tabletták, homeopátiás szerek elérhetőek.

Az allergiára ható orrsprayk kizárólag receptre kaphatóak, az antihistaminok közül ma már sok készítmény vény nélkül is megvásárolható.

Fontos tudnivaló: a szabadon kapható, lohasztó hatású orrsprayk, orrcseppek maximum 7-10 napig használhatóak folyamatosan. Az ennél hosszasabb alkalmazás a hozzászokás veszélyével jár (ld. Mindennapi orrcseppfüggőségünk).

A szénanátha helyi, gyógyszermentes kezelési lehetősége a Rhinolight fényterápia, amely rendelőinkben is működik.

A tüneti kezelés gyógyszereit, módszereit sokszor kombináltan alkalmazzuk. Az ideális kombináció megválasztásában allergológus szakorvos tud hathatós segítséget nyújtani.

Rhinolight kezelés - fényterápia a szénaháthára

rhinolight

Hazai megoldás

Büszkék vagyunk arra, hogy rendelőnkben, mint hivatalos Rhinolight centrumban magyar szakemberek által kifejlesztett hatékony eljárást alkalmazhatunk a szénanáthás betegek kezelésére. Közülük sokan már tengernyi gyógyszer kipróbálása után nyernek enyhülést tüneteikre a fény által.

Az eljárás felfedezése

A bőrgyógyászatban már régóta ismert a fény gyógyhatása bizonyos allergiás és más eredetű bőrbetegségek kezelésére, így született az ötlet, hogy kísérletek induljanak arra nézve, hogyan hat a fény a nyálkahártyán allergiás nátha esetén.

Teljes biztonság fájdalom nélkül

A Rhinolight fény speciálisan összetett, nagy intenzitású hideg fény, amely sem hőhatást, sem fájdalmat nem okoz a kezelt felületen, és összetételéből adódóan szövetkárosító hatással sem rendelkezik, ezért nagy biztonsággal alkalmazható az allergiás betegek hosszútávú kezelésére.

Mi történik pontosan?

A kezelés tulajdonképpen kúraszerűen az orrnyílásokba történő, meghatározott idejű bevilágítást jelenti - természetesen általános fül-orr-gégészeti vizsgálatot követően, hogy kiderítsük, nincs-e valamilyen kizáró oka a fénykezelésnek. A kiváltó októl függetlenül bármilyen erdetű szénanátha gyógyítható, akár egész évben, akár csak szezonálisan jelentkező panaszokról van szó.

Tudományos háttér

A Rhinolight kezelés hatékonyságát a Szegedi Tudományegyetemen végzett  kutatások eredményei támasztják alá. A Rhinolight készülékkel előállított fény és a terápiás módszer szabadalmi oltalom alatt áll.

 

rhinolight

 

Szeretne gyógyszerek nélkül megszabadulni az allergiás tünetektől? Jelentkezzen be hozzánk Rhinolight kezelésre!

Tájékoztató orvosoknak

A fénykezelés

Az allergiás és hiperproliferatív bőrbetegségek kezelésében régóta ismertek a különböző fényterápiás módszerek, azonban az intranazális Rhinolight fototerápia az első, amely az orrnyálkahártya gyulladásos megbetegedései közül az allergiás rhinitis kezelésére alkalmas.

Magyarországon a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának ill. az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének kutatócsoportja Prof. Dr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár vezetésével elsőként fejlesztette ki azt a fototerápián alapuló eljárást, amellyel sikeresen kezelhetők a rhinitis allergicában szenvedő betegek.

rhinolight

Az intranazális Rhinolight fototerápia a rhinitis allergica kezelésére szolgál, függetlenül attól, hogy mi a kiváltó allergén. Az intranazális Rhinolight fototerápia az alábbi, fül-orr-gégész vagy allergológus szakorvos által diagnosztizált rhinitis allergicában szenvedő betegeknél alkalmazható:

  1. Olyan betegek esetében, akiknek orális antihisztaminok és intranazális gyógyszerterápia kombinációjával nem lehet a tüneteket kielégítően uralni.
  2. Olyan betegek esetében, akiknél a hagyományos gyógyszerterápia ellenjavallt, vagy nemkívánatos mellékhatást vált ki, vagy gyógyszer-interakciót eredményezhet.
  3. Olyan betegek esetében, akik nem vállalják a hosszútávú gyógyszerterápiát.