Szeretne megszabadulni kellemetlen tüneteitől? Jelentkezzen be hozzánk!

Sóoldatos orröblítés - ma is hatékony módszer

Világszerte elterjedt

Az a fül-orr-gégész, aki az elmúlt 10 évben nem dugta a fejét a homokba, hanem követte a nemzetközi orvosi szakirodalmat, azon belül a fül-orr-gégészet fejlődését, az tisztában van azzal, hogy Londontól Sydneyig végeznek kezelést sóoldatos orröblítéssel.

Nem szükséges nagyon mélyen kutatnunk az orvosi tudományos szakcikkeket, hogy számos, ilyen témájú közleményt találjunk.

Követjük a szakma fejlődését

Minden, szakmáját igényesen művelő szakember tudja, hogy akkor képes magas színvonalon teljesíteni, ha továbbképzi magát, felhasználja, beépíti tevékenységébe az adott szakmát érintő legújabb eredményeket, technikákat. Így van ez a fül-orr-gégészet területén is: a legújabb terápiák nyomon követése fárasztó tanulást, időigényes, drága konferenciákon, továbbképzéseken való részvételt jelent.

Önmagában és gyógyszeres kezelés kiegészítéseként is hatékony

Miért tartjuk fontosnak?

Az ok, amiért külön fejezetet szentelünk a honlapon ennek a témának, a következő:
több hetes, hónapos, sokszor éveken át tartó orr-, melléküreggyulladás tünetei miatt fordulnak hozzánk betegek úgy, hogy „alternatív terápiát” vagy utolsó mentsvárat keresnek.

Valójában nem mi vagyunk az alternatív terápiát alkalmazók, sem a végső lehetőség: egész egyszerűen komolyan vesszük a nemzetközi és – ennek nyomán – a hazai szakmai grémium által a magyar orvosok számára kiadott legfrissebb szakmai irányelveket

Hogyan működik a gyakorlatban a sóoldatos orrmosás?

Sok múlhat az orvos szakértelmén

Sóoldatos orröblítésTechnika és ügyesség kérdése, hogy milyen módszerrel, mennyire alaposan tudjuk a sóoldatos orröblítést elvégezni. Nyilván hatékonyabb a művelet, ha nemcsak az orrüregből, hanem a melléküregekből is el tudjuk távolítani a váladékot. Ennek egyik frappáns módszere például a rendelőben végzett Proetz kezelés.

Többet szeretne megtudni?

Részletesen ebben a cikkünkben olvashatnak a sóoldatos orröblítés gyakorlatáról: Ősi módszer: Szénanátha ellen az orrmosás

Házilag is végezhető

Az otthoni használatra alkalmas orrmosó, orröblítő készülékek széles választéka elérhető már Magyarországon. Tapasztalataink szerint – rendszeres használat mellett – kiváló alap-, vagy kiegészítő kezelés lehet, és rendelésünkön részletesen meg is beszéljük betegeinkkel a használat pontos módját.

Segítünk választani

Az orrüregi váladék oldásának legegyszerűbb házilagos módja a spray formájában porlasztható sóoldat. Laikusként nehéz eligazodni a lezárva palackozott izotóniás, sóoldatos orrsprayk világában. Segítünk: lényegében az áruk alapján lehet megkülönböztetni őket. Érdemes a fajlagosan legolcsóbbat választani. Egy-két gyártó nemcsak izotóniás, hanem hypertóniás oldatot is kibocsátott, ezek kicsit erősebben hatnak az orrdugulás ellen.

Szeretne megszabadulni kellemetlen tüneteitől? Jelentkezzen be hozzánk!